SHOPPINGBAG (0) Till kassan →

Summa:
0 :-

Kapitel 2 - Ursprung & Remy

Ren fakta om hår och löshår 

Löshårets ursprung

När det kommer till löshår av äkta hår pratar man oftast om tre olika ursprung. Dessa ursprung har alltså endast att göra med själva råvaran av håret, och inte med produktionslandet eller dess tillverkningsmetod. De tre vanligaste ursprungen av löshår är:

  • Europeiskt hår

  • Asiatiskt hår

  • Indiskt hår

Europeiskt löshår

Europeiskt löshår är hår som ofta har sitt ursprung i östra Europa och Ryssland. Detta hår kommer i väldigt små kvantiteter och håller ofta ett högt pris. Det som kännetecknar det Europeiska håret är att hårstråna är väldigt tunna, detta i synnerhet bland de ljusare nyanserna. Ett tunt hår som det Europeiska kanske låter som en exklusiv produkt av hög kvalitet, men faktum är att det inte alls är lämpligt att använda som löshår. Dess fina struktur gör det svårt att behandla och har inte samma benägenhet att ge volym till användaren.

Asiatiskt löshår

När man pratar om Asiatiskt löshår syftar man för det mesta på hår från Kina och nära angränsande länder som exempelvis Mongoliet. Detta hår har en struktur som skiljer sig väldigt mycket från västerländskt hår. Det Asiatiska håret är mycket tjockare och har en starkare struktur vilket gör att håret blir tyngre. Därför böjs och lockas inte håret likt det västerländska. Att göra en hårförlängning av det Asiatiska håret blir därför väldigt svårt. Det är svårbehandlat och beter sig inte på liknande sätt som det västerländska. Då det är väldigt tungt och ligger platt blir det heller inte samma effektfulla volym i Asiatiska extensions.

Indiskt Tempelhår

Det Indiska Tempelhåret kommer i stora kvantiteter och står för den bästa kvaliteten i världen. Det Indiska håret har en väldigt stark struktur utan att vara för tjockt. Håret är uppbyggt på så sätt att det tillåter att behandlas utan att strukturen på håret förstörs. Det Indiska Tempelhårets struktur och egenskap gör det idealiskt för löshår och hårförlängningar. Det ger mycket volym och passar alla möjliga hår (inte bara västerländskt). Det beter sig väldigt likt det västerländska håret, och blir därför ett självklart val för vår marknad i Skandinavien.

Remy eller icke Remy?

Det finns en stor skillnad när det kommer till hår som skall användas som löshår, nämnligen om det är ett Remy-hår eller ett Icke Remy-hår. Nedan kommer vi förklara vad de olika metoderna handlar om.
 

Icke Remyhår

Löshår som inte är av Remy-kvalitet brukar samlas in i högar från donatorer. Detta är ofta hårrester som samlats från donatorns borste eller kam. Det leder i sin tur att hårstråna inte är samlade i samma riktning. Hårtopparna och rötterna är blandade med varandra, vilket leder till att fjällskikten som finns på hårstråna som i vanliga fall alltid är riktade nedåt, nu riktas åt båda hållen slumpvis. Denna onaturliga blandning av riktningen på hårstråna leder till att håret blir svårt att reda ut att håret tovar sig mycket fort. Förklaringen till detta är att fjällskikten som naturligt sitter på hårstråna är riktade åt olika håll. På så sätt krokar de fast i varandra och blir svåra att separera. För att undvika detta problem genomgår detta hår aggressiva behandlingar där starka syror bränner bort dessa fjällskikt. I vår mening är sådant hår att likställa med ett syntetiskt hår, då det tappar sitt naturliga fall.

Detta leder i sin tur till att vissa problem uppstår. Hårstrån som utsätts för de starka kemiska behandlingarna, tappar en del av sitt skydd vilket gör dem aningen färglösa, torra och klyvs lättare. Det döljer tillverkarna genom att behandla håret med ett medel som innehåller silikon. Medlet ersätter de skadade fjällskikten och får håret att se normalt och oskadat ut. Problemet med detta är att silikonskyddet inte håller längre än ca tre tvättar. Sedan tenderar håret att upplevas som torrt och skadat, vilket det även är.
 

Remyhår

Remyhår är löshår där alla hårstrån ligger i samma riktning som de gör naturligt. Alla fjällskikt ligger då åt samma riktning, och på så sätt behåller håret sin naturliga styrka. På så sätt blir det möjligt att skapa den perfekta produkten, då man kan färga och avfärga håret för att nå det perfekta resultatet. Produkten kan i sin tur användas utan problem för ett längre och fylligare hår hos användaren. Förutom att Remyhår gör det möjligt att arbeta fram en stark och snygg produkt, är känslan väldigt fin när man kammar och borstar dessa hår. Remyhår är det enda löshåret som känns lika lent och fint att kamma igenom, som ett naturligt hår.

Indiskt Remyhår återfinns bara bland de Tempel i Indien där kvinnor och män sedan urminnes tider offrat sitt hår i tro om att det ska bringa dem tur och lycka. Nu för tiden auktionerar templena ut det hår som frivilligt doneras och intäkterna som genereras vid dessa auktioner går tillbaka till lokalbefolkningen.

Vi på Headzone Premium Hair Extensions har valt att endast använda oss av Indiskt Tempelhår med 100 % Remykvalitet, då vi tillverkar vårt eget löshår. Det är enligt oss den enda hårtypen som uppfyller de fem kraven som ställs på löshåret för våra professionella produkter.
 

Remyhår är det viktigaste begreppet vad gäller löshår. Läs vidare för att få veta mer.