SHOPPINGBAG (0) Till kassan →

Summa:
0 :-

Kapitel 4 - Skötselråd för ditt löshår

Så här tar du hand om ditt löshår 
 

Headzone Premium Hair Extensions är en naturlig produkt. Håret är precis som ditt eget hår helt naturligt och därför är det en produkt som varsamt behöver vårdas och underhållas. Eftersom att löshår till skillnad från vårt eget hår inte får näring från roten är det viktigt att underhålla det extra noggrant.

Vi rekommenderar att alla skötselråd följs för att håret ska hållas livligt och fräscht så länge som möjligt. Utan att ha följt våra rekommendationer kan vi inte garantera dig den hårkvalitet du är värd. Observera att all färgning, blekning, toning och pigmentering av ditt löshår sker på egen risk. Headzone Premium Hair Extensions ersätter inte hår som färgats, blekts, tonats eller på något sätt pigmenterats.


Underhåll och rekommendationer för Headzone Premium Hair Extensions

 1. Vi garanterar alla användare ett glänsande, silkeslent och lättborstat hår endast vid en regelbunden användning av hårvårdsprodukter som rekommenderas av oss.
 2. Borsta håret två till tre gånger varje dag. Denna regelbundna borstning hjälper till i den naturliga processen att hålla fjällskikten stängda och reducerar de påfrestningar som håret genomgår under dagen. För att inte fästet på isatta extensions ska ta skada av borstningen så rekommenderar vi att man borstar håret i sektioner. Håll ett stadigt grepp om håret nära hårbotten och över fästena. Med den andra handen borstar du håret, alltid i den naturliga riktningen. Rörelsen med borsten ska gå från roten till topparna. Dock ska man alltid starta med att kamma från topparna av håret och arbeta sig uppåt mot roten. Tänk på att absolut inte borsta på fästena.
 3. Borsta alltid håret innan det ska tvättas.
 4. Tvätta håret försiktigt med Medavita Nutritive Schampoo och Mask. Dessa ger en återfuktande effekt som är speciellt framtagen för vårt löshår.
 5. Skölj håret rikligt så att håret lägger sig rakt och i rätt riktning med hjälp av vattnet.
 6. Efter tvätten är det viktigt att torka håret. Tänk på att alltid torka håret med en handduk. Detta görs genom att massera håret försiktigt med handduken, alltid i hårets naturliga riktning, från hårbotten mot topparna. Gnugga aldrig handduken mot huvudet då det orsakar att håret skadas och trasslar till sig. Tänk på att ett längre och tjockare hår har lättare för att trassla till sig än ett kortare.

  OBS - När håret blötläggs så tenderar fjällskikten att öppna sig, det blöta håret kan därför trassla till sig mycket lättare än torrt hår. Det är därför väldigt viktigt att noga följa anvisningarna för att torka håret på rätt sätt.
 7. Styla håret:
  - Föredras en vågig look så rekommenderar vi dig att använda en hårfön med en diffuser.
  - Föredras en rak look så ska en hårfön och en rundborste användas, alternativt en plattång. Tänk på att inte använda en plattång som överstiger 175° C. Naturligt hår skadas av för hög värme.
 8. Använd alltid Medavita Nutritive Shine Serum i topparna och samla håret i en hästsvans eller annan uppsättning när du ska träna, bada eller ligga på stranden. Solljus och saltrika miljöer samt klor skadar håret. Det är därför viktigt att du skyddar ditt hår när det utsätts för havsvatten, poolvatten svett och solljus med hjälp av Medavita Nutritive Shine Serum. Denna behandling ska även göras när du tänkt lägga dig ner, t.ex. när du ska sova.
 9. Headzone Premium Hair Extensions varnar starkt för att lägga sig med blött eller fuktigt hår. Detta kan orsaka att håret trasslar till sig väldigt enkelt.
VARNING - All behandling av löshåret med kemikalier som inte godkänns av Headzone Premium Hair Extensions skall undvikas. Tänk på att inte använda medel som kan bleka, färga eller påstås göra håret rakare. Konsultera alltid med en löshårsspecialist från Headzone Premium Hair Extensions eller Salong Headzone om du är osäker på vilka produkter du bör använda efter en löshårsbehandling. Används produkter som vi inte rekommenderat eller godkänt, omfattas håret inte av garanti eller reklamationsrätt. 

Färgning, avpigmentering och permanent av äkta löshår 


Headzone Premium Hair Extensions kommer i 47st nyanser för de professionella löshårsmetoderna. Färgutbudet är anpassat så att det ska passa majoriteten av kundernas hårfärger. I färgutbudet finns även Ombré-färger (även kallat Shatush-effekter eller balayage). Om en nyans mot all förmodan inte skulle passa in på kundens hår finns det två lösningar. Den ena lösningen är att blanda två toner av löshår. Då tar man en mörkare och en ljusare nyans för att jämna ut det med kundens eget hår. Den andra lösningen är att färga håret. Då ska de extensions man använder vara en eller två toner ljusare än vad som önskas. Sedan färgas löshåret ned till kundens nyans. Blek aldrig Extensions, då det kommer att skada håret. Vi på Headzone Premium Hair Extensions använder oss alltid av 100% äkta löshår, och därför är det enkelare att färga trots att vi inte rekomenderar det.

Läs igenom nedanstående guide noggrant om håret ändå skall färgas:

 1. Om löshår från Headzone Premium Hair Extensions måste färgas för att matcha kundens eget, ska alltid extensions som är en eller två toner ljusare än kundens egna användas, för att färgas om till kundens nyans.
 2. Headzone Premium Hair Extensions löshår ska aldrig blekas. Detta hår har redan blekts en gång, en extra blekning kan skada håret så pass mycket att det inte kan repareras.
 3. Innan färgning av löshåret rekommenderar vi på Headzone Premium Hair Extensions att man prövar att färga en enstaka slinga så att man kan försäkra sig om att resultatet blir som önskat.
 4. För att inte skada fästmetoden på Keratin löshår, Tejp löshår eller Microringar Löshår, rekommenderar vi att färgning av löshåret sker innan de sätts i hos användaren. Färgämnena ska alltid hållas borta från hårets topp, där fästet sitter. Färgämnen och dylikt kan skada och lösa upp keratinet och tejpen.
 5. Använd endast toningar (semi- och demipermanent färg) som kräver låg oxideringsgrad och inte färgar håret på djupet för att behålla hårets struktur.
 6. Behandla färgat löshår som allt annat färgat hår. Vänta minst 48 timmar innan första tvätt. Undvik vatten med klor och sulfatrika produkter. Vi rekommenderar Medavita Nutritive Serien då andra produkter kan skada och torka ut extensions.

Gör aldrig en permanentbehandling på ditt löshår, eftersom att denna behandling kan skada löshåret så pass mycket att det inte går att reparera.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skötselråd för löshår.