SHOPPINGBAG (0) Till kassan →

Summa:
0 :-

Kapitel 5 - Keratin Löshår

Isättning och borttagning

Isättning av Keratinlöshår

-Huvudsektionen- 

 1. Starta med att ha håret fint kammat i en mittbena. Dela upp håret i en så kallad ’T sektion”. Detta gör du genom att dela håret i fyra sektioner.
 2. Börja med att dela håret från öra till öra. Använd pinnkammen för att skapa en vertikal linje från hjässan ned till örat på varje sida. Nu är håret delat på två. Använd klämmor för att hålla det främre håret borta. 
 3. Den bakre sektionen delas på två genom att följa mittbenan från hjässen ned till mitten på nacken.
  Börja förslagsvis med den vänstra delen av baksektionen, och skapa en horisontell linje som går längst hela bakre sidosektionen. Denna linje bör ligga ca 2.5 till 3 cm över början av hårfästet på nacken.
 4. Låt håret under denna linje falla fritt medan du spänner upp håret över linjen på denna sektion. Fortsätt likadant på den andra delen av den bakre sektionen.
  Nu kommer mittbenan bakifrån sett att se ut som ett uppochnedvänt T. Den horisontella linjen kommer att bli den förta linjen att sätta extensions på. 
 5. Använd pinnkammen åter igen. Denna gång för att välja ut en slinga längst den horisontella linjen du nyss skapade. Vi rekommenderar att första slingan tas från vänster, minst 1 cm från början av hårfästet.
 6. Se till att slingan du väljer ut består av en rad hårstrån som ligger i linje med varandra längst din stödlinje, samt att denna slinga ska vara lika bred som halva löshårsslingan eller lika bred som en av v-toppens sidor. I annat fall kan löshårsslingan hamna snett och orsaka att det drar i delar av håret. Samlas hår från en för stor yta på huden så kommer de yttre hårstråna att spännas för mycket och ta skada.
 7. För att hålla koll på hårslingorna rekommenderas att Lång Skyddsplatta  används. Skyddsplattan är till för att inte mer hår än önskat ska fastna i keratinvaxet, men även för till att ge de rekommenderade avstånden.
 8. Trä igenom det egna håret genom hålet i skyddsplattan och håll denna på plats med hjälp av de Små Klämmorna. Se till att det egna håret ligger rakt igenom hålet och följer en naturlig riktning.
 9. Sätt din Headzone Premium Hair Extension slinga så att v-toppen omsluter det egna håret. Detta ska ske nära hårbotten, men undvik att fästa slingan så pass nära att den vidrör hårbotten och på så sett skapar irritation.
 10. Med hjälp av Headzone Premium Hair Extensions speciellt framtagna Värmetång smälts keratinfästet på löshåret på bara några sekunder. Var försiktig så att du inte bränner dig. Fingerskydd rekommenderas då keratinet blir varmt.
 11. För att garantera att slingan sitter på plats under en lång tid är det viktigt att keratinet smälter på djupet och fixeras på det egna håret med ett visst tryck.
 12. Forma keratinvaxet så att det sitter fast och täcker hela den egna slingan, se även till att eventuella vassa kanter jämnas ut och rundas till. Detta gör du enklast genom att använda fingrarna. Fingerskydd rekommenderas.
 13. Använd nu Headzone Premium Hair Extensions speciellt framtagna Tång för isättning av Keratinlöshår så att rätt kraft sätts på keratinet.
 14. Kontrollera återigen att löshåret faller i en naturlig riktning, efter att löshåret fästs med det egna håret.
 15. Nu är det fortsätta att sätta i Headzone Premium Hair Extensions längst den horisontella linjen tills du befinner dig ca en cm från slutet av hårfästet. Vi rekommenderar att minst 10st extensions sätts på första raden.
 16. Den andra linjen ska skapas över den första men inte mer än 2.5 till 3 cm över denna. En riktlinje för höjden brukar vara där öronsnibbarna sitter. Fortsätt att sätta i extensions på denna rad enligt de anvisningar som angavs tidigare. Även i denna bör minst 10st slingor sättas i för bästa resultat.
 17. Även den tredje linjen ska ligga ca 2.5 till 3 cm över den tidigare satta. Ungefär i höjd med öronens topp. Fortsätt att fästa håret som tidigare. Tänk på att placera slingorna så tätt intill varandra som möjligt. Den tredje raden bör innehålla minst 14st slingor.
 18. Fortsätt med samma avstånd på höjden för kommande rader. Fem rader rekommenderas. Den fjärde och femte raden ska likt den tredje vara med tätt isatta slingor. Där bör det sitta minst 25st slingor per rad. Se till att inte sätta i löshåren för långt. En tumregel är att sluta ungefär i en vertikal linje med mitten av öronen. Efter det blir löshåret mer synligt.
  Undvik att sätta en rad där det finns en virvel. På en virvel kan man inte fästa löshårsslingor då de sällan faller naturligt eftersom att det egna håret ligger i en annan riktning.

Isättning av Löshår med keratin

-Sidosektionerna-

Skapa en vertikal linje från ena örat över huvudet till det andra örat. Denna linje bör börja och sluta där den sista raden av slingor sattes. Denna linje skall dock gå över huvudet och inte runt baksidan av huvudet. Allt hår mellan denna linje och den senaste raden av extensions sätts upp med hjälp av en klämma. Resterande hår som ligger mellan denna linje mot pannan separeras på mitten av mittbenan som skapades i början.

Skapa en ny linje som går från ögonbrynens höjd med en lätt lutning nedåt. Denna lutning är viktig då man inte vill ha sidosektionens löshårsslingor på samma höjd. Då detta skulle skapa problem i att fästena krockar i varandra och blir väldigt synliga om man vill ha håret i en hästsvans eller annan uppsättning.

Det är ytterst viktigt att linjerna på bägge sidorna är i samma höjd. De kommer dock inte att vara i samma höjd som den översta raden ur baksektionen, men det påverkar inte resultatet.

 1. Börja med att fästa den första slingan längst bak och arbeta dig mot ansiktet. Sluta när den sista slingan är 2.5 till 3 cm från hårfästet.
 2. Fäst keratinslingorna i håret på samma sätt som tidigare.
 3. För sidosektionerna räcker det med 2 till 3 rader. Gör som tidigare. Avsluta den första raden och skapa en ny rad lite högre upp.

Eftersom Headzone Premium Hair Extensions keratintoppar har en speciell ”V” form kan de enkelt delas på två för att skapa mini-extensions. Detta görs genom att klippa ”V-fästet” så att det blir två mindre platta fästen. Dessa blir då hälften så tjocka som de vanliga och innehåller mindre hår. Detta kan vara bra att göra när det kommer till sidosektionen, speciellt om man är tunnhårig och vill att keratinslingorna ska bli ännu svårare att upptäcka.

Tänk på att inte duscha de kommande 48 timmarna efter isättning av Headzone Premium Hair Extensions så att keratinet får tid att stelna och stabiliseras.

Hårförlängning av Headzone Premium Hair Extensions har en livslängd på ca 4-5 månader beroende på hur snabbt det egna håret växer. Följ noga anvisningarna om underhåll och rekommendationer för att bevara ditt löshår i finaste skick.

 

Full Hårförlängning bör ta mellan 90 - 150 minuter att utföra och bör innehålla 80 - 140st Keratinslingor.

Denna förläning ska täcka alla de områden som täcks av den tidigare informationen.

En Volymeffekt bör ta mellan 45 - 90 minuter att utföra och innehåller ca 40 - 80st Keratinslingor.

Denna isättning sker främst i övre delen av bakhuvudet och sidosektionen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
   


Borttagning av Keratin Löshår

 1. Kamma noga igenom håret så att inga knutar eller tovar finns. Det rekommenderas att alltid tvätta håret innan borttagning ska göras.
 2. Vik en pappersbit (denna kommer att användas för att skydda huvudet från removervätska).
 3. Börja med att ta bort de raderna av keratinextensions som ligger högst upp.
 4. Placera pappersbiten under slingan som ska tas bort.
 5. Applicera 2-3 droppar av Headzone Premium Hair Extensions Kreatin Remover. Vätskan skall droppas på keratinfästet, och låtas verka i ca 20 sekunder. Medan du väntar kan du upprepa steg 2-5 på resterande slingor som finns på denna rad.
 6. När verkningstiden passerat, skall ett stadigt tag tas med två fingrar på det egna håret mellan hårbotten och keratinfästet.
 7. Använd Headzone Premium Hair Extensions Tång för borttagning för att med andra handen trycka till keratinfästet på den smala sidan så att fästet går söner.
 8. Ställ ifrån dig removertången utan att släppa tag i det egna håret och dra sedan med den andra handen bort löshåret från det egna håret.
 9. Upprepa detta på alla keratinslingor som du vill få bort.
 10. Det rekommenderas att tvätta håret med schampo efter borttagning av löshår så att man blir av med eventuella rester av keratin och removervätska.

  Keratinslingor kan inte återanvändas.
 

Isättning av Keratin Löshår.