SHOPPINGBAG (0) Till kassan →

Summa:
0 :-

Kapitel 7 - Microngar Löshår

Isättning och borttagning

Isättning av löshår med microringar

-Huvudsektionen-

 1. Förbered genom att fylla Hooken med de ringar du valt ut. Det får plats ca 40st microringar på Hooken. Starta med att ha håret fint kammat i en mittbena. Dela upp håret i en så kallad ’T sektion”. Detta gör du genom att dela håret i fyra sektioner.
 2. Börja med att dela håret från öra till öra. Använd pinnkammen för att skapa en vertikal linje från hjässan ned till örat på varje sida.
  Nu är håret delat på två. Använd klämmor för att hålla det främre håret borta.  
 3. Den bakre sektionen delas på två genom att följa mittbenan från hjässen ned till mitten på nacken.
  Börja förslagsvis med den vänstra delen av baksektionen, och skapa en horisontell linje som går längst hela bakre sidosektionen. Denna linje bör ligga ca 2.5 till 3 cm över början av hårfästet på nacken. 
 4. Låt håret under denna linje falla fritt medan du spänner upp håret över linjen på denna sektion. Fortsätt likadant på den andra delen av den bakre sektionen.
  Nu kommer mittbenan bakifrån sett att se ut som ett uppochnedvänt T. Den horisontella linjen kommer att bli den förta linjen att sätta extensions på.  
 5. Använd pinnkammen åter igen. Denna gång för att välja ut en slinga längst den horisontella linjen du nyss skapade. Vi rekommenderar att första slingan tas från vänster, minst 1 cm från början av hårfästet.
 6. Se till att slingan du väljer ut består av en rad hårstrån som ligger i linje med varandra, längst din stödlinje. I annat fall kan löshårsslingan hamna snett och orsaka att det drar i delar av håret. Skulle hår samlas från en för stor yta på huden så kommer de yttre hårstråna att spännas för mycket och ta skada.
 7. För den egna hårslingan genom Hookens ögla.
 8. Ta tag i en ring med två fingrar, för ringen längst öglan mot den egna hårslingan och dra sedan ringen över det egna håret.
 9. För upp ringen längst slingan nära hårbotten. Stanna ca 0,5 cm från huvudet.
 10. För in toppen av Micro Ring-slingan genom metallringen.
 11. Se till att inte Micro Ring-slingan sticker ut genom ringen mot hårbotten. 
 12. Kläm till med den speciella tången Tång för Micro-Ring två till tre gånger, så att microringen blir platt och sitter åt. På så sätt att den pressar samman det egna håret med keratintoppen från dina Headzone Premium Hair Extensions.
 13. Kontrollera att löshåret faller i en naturlig riktning, parallellt med nacken.
 14. Nu är det bara att fortsätta att sätta i Headzone Premium Hair Extensions längst den horisontella linjen tills hela är klar. Det rekommenderas att minst tio löshårsslingor sätts i på första raden.
 15. Den andra linjen ska skapas över den första men inte mer än 2.5 till 3 cm över denna. En riktlinje för höjden brukar vara där öronsnibbarna sitter. Fortsätt att sätta i extensions på denna rad enligt de anvisningar som angavs tidigare. Även i denna skall minst tio löshårsslingor sättas i för bästa resultat.
 16. Den tredje linjen ska även denna ligga ca 2.5 till 3 cm över den tidigare satta. Ungefär i höjd med öronens topp. Fortsätt att fästa håret som tidigare. Tänk på att placera slingorna så tätt intill varandra som möjligt. Den tredje raden ska innehålla minst 14st slingor.
 17. Fortsätt med samma avstånd på höjden för de kommande raderna. Fem rader rekommenderas. Den fjärde och femte raden ska likt den tredje bestå av tätt isatta slingor. Här ska det sitta minst 25st slingor per rad. Se till att inte låta de horisontella raderna som ligger ovanför örat gå förbi raden mot ögonen. Där blir extensionsslinorna mer synliga och kommer därför täckas av sidosektionen. En tumregel är att sluta ungefär i en vertikal linje med öronhålet.
 18. Undvik att sätta en rad där det finns en virvel. På en virvel kan man inte fästa extensions slingor då de inte skulle falla naturligt eftersom att det egna håret ligger i en annan riktning.

Isättning av extensions med microringar

-Sidosektionerna-

Skapa en vertikal linje från ena örat över huvudet till det andra örat. Denna linje bör börja och sluta där den sista raden av slingor sattes. Denna linje skall dock gå över huvudet och inte runt baksidan av huvudet. Allt hår mellan denna linje och den senaste raden av Extensions sätts upp med hjälp av en stor klämma. Resterande hår som ligger mellan denna linje mot pannan separeras på mitten av mittbenan som skapades i början.

Skapa en ny linje som går från ögonbrynens höjd med en lätt lutning nedåt. Denna lutning är viktig då man inte vill ha sidosektionens löshårsslingor på samma höjd. Då detta skulle skapa problem i att fästena krockar i varandra och blir väldigt synliga om man vill ha håret i en hästsvans eller annan uppsättning.

Det är ytterst viktigt att linjerna på bägge sidorna är i samma höjd. De kommer dock inte att vara i samma höjd som den översta raden ur baksektionen, men det påverkar inte resultatet.

 1. Börja med att fästa den första slingan längst bak och arbeta dig mot ansiktet. Sluta när den sista slingan är 2.5 till 3 cm från hårfästet.
 2. Fäst Micro Ring-löshåret på samma sätt som tidigare.
 3. För sidosektionerna räcker det med 2 till 3 rader. Gör som tidigare. Avsluta den första raden och skapa en ny rad lite högre upp.

Hårförlängning av Headzone Premium Hair Extensions har en livslängd på ca 4-5 månader beroende på hur snabbt det egna håret växer.

Full Hårförlängning bör ta mellan 90 - 150 minuter att utföra och bör innehålla 80 -140st Micro Ringslingor.

Denna isättning ska täcka alla de områden som täcks av den tidigare informationen.

En Volymeffekt bör ta mellan 45 - 90 minuter att utföra och innehåller ca 40 - 80st Micro Ringslingor.

Denna isättning sker främst i övre delen av bakhuvudet och sidosektionen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

Borttagning av microringar löshår 

 1. Borsta noggrant igenom håret så att alla tovor rätas ut. Det rekommenderas att INTE tvätta håret före borttagning av Microringar.
 2. Välj ut de slingor som ska tas bort.
 3. Rotera slingan 90° så att de platta sidorna står horisontellt mot huvudet.
 4. Tryck till med den speciella tången Tång för Micro-Ring med ett stadigt tryck på ringen så att den öppnas.
 5. Dra sedan bort slingan från ringen.
 6. Ta bort ringen och kasta den.
  Ta inte bort ringen med tången, använd alltid händerna för detta. 
  Återanvänd aldrig ringarna.
 7. Fortsätt på samma sätt genom hela håret, på alla löshårsslingor som ska tas bort.
 8. Det rekommenderas att alltid tvätta håret efter borttagning av löshåret.

 

Återanvändning av Microringar Löshår

Återanvändningen sker precis som isättning med undantaget att keratintoppen kan behövas klippas ner en bit. Detta görs för att den nya ringen som sätts i ska få bra fäste. Använd alltid nya ringar för detta.

Micro Ring Hair Extensions kan återanvändas 2-4 gånger och bör flyttas upp var tredje till fjärde vecka, beroende på hur snabbt det egna håret växer.

Isättning av löshår med microringar.